Едно от сериозните предизвикателства пред купувачите на имоти ново строителство през последните години е нуждата от цялостен ремонт и довършителни работи, за да стане жилището обитаемо. Без значение дали покупката е била за собствено ползване или инвестиция, често завършването му отнема месеци, огромна част от личнотo време на собственика, стрес от организация на майстори, а често и изразходване на твърде много средства. Друг основен проблем е намирането на майстори, особено опитни и старателни такива, които освен качество и бързина, могат да предложат и разумна цена за своите услуги. Всеки от нас, който е имал задачата да работи с майстори, е наясно през какво следва да премине, за да постигне желания вид на своето новозакупено жилище.

Строително-предприемаческа компания ТАСКОВ & СТОЯНОВ е един от малкото доказани инвеститори на пазара, които проявяват разбиране по този основен проблем и вече предлагат на клиентите си възможността, срещу невисока добавка към цената на "шпакловка и замазка" да получат своя нов имот напълно завършен "до ключ" и готов за обзавеждане. Компанията носи пълна отговорност за цялостната организация на работните процеси, качествения контрол, спазването на сроковете и отстраняването на евентуалните забележки.

Опцията завършване "до ключ" се предлага за всички жилища в двете текущо строящи се сгради на ТАСКОВ & СТОЯНОВOKINAWA Boutique Residence и Comfort Residence - Малинова долина. Компанията планира да въведе тази възможност и за всички свои бъдещи сгради. Купувачите могат сами да избират дали желаят да закупят жилището в широко познатия вариант "по БДС - на шпакловка и замазка" или напълно завършено "до ключ и готово за обзавеждане".

По втората опция ("до ключ") клиентът може да избира дали да се възползва от стандартния образец на завършване, който предвижда финиш по предварително утвърден дизайн и с материали и разцветки, ясно и точно фиксирани в одобрен от инвеститора интериорен проект. Завършването по стандартен образец предвижда влагане на висок-среден клас материали от водещи производители като: интериорни врати Portadoors (модел Porta Décor), паркет BERG 8мм, санитарен фаянс Roca (модел Duplo one), душ Fayans, висококачествен гранитогрес Marazzi (размер 60x60, серия Marble Look), ключове и контакти Schneider Electric.

Завършването по стандартен образец включва следните дейности и материaли:

• Стени и тавани - фино шпакловани и боядисани с бял латекс;

• Подови настилки в преддверие, коридори, дневна и спални — висок клас ламиниран паркет;

• Бани и тоалетни — напълно завършени с плочки, санитария и аксесоари за баня, в т.ч. тоалетна чиния с вградена структура, мивки с батерия, душ, стъклен параван/преграда за душ зона, линейни сифони за баня, тоалетна и душ зона, вентилатор за отдушник, шкаф за баня и огледало, държачи за тоалетна хартия, хавлиени кърпи и принадлежности за миене. Окачен таван за баня от влагоустойчив гипсокартон, с монтирано осветление — лунички.

• Подпрозоречни первази от PVC в цвета на стените

• Интериорни врати за всяка отделна стая

• Осветление за дневни, спални и коридори на жилището — не е включено; По стандартния вариант за завършване "до ключ", описан по-горе, клиентите заплащат фиксирана добавка до на €180 (без ДДС) на квадратен метър, спрямо чистата светла площ на жилището. Срокът за завършване е до 2 месеца след получаването на Разрешение за ползване (Акт 16) на сградата.

Освен стандартен вариант за завършване "до ключ" фирма ТАСКОВ & СТОЯНОВ предлага и довършителни работи по индивидуален проект, изготвен от професионален интериорен дизайнер на клиента, или от дизайнера на компанията. Индивидуалният проект няма никакви ограничения в материалите, цветовите решения, модели, марки и клас на материалите. Дизайнерът консултира клиента, спрямо неговия вкус и бюджет, и изготвя одобрен от клиента проект, по който специалистите, подбрани и контролирани от ТАСКОВ & СТОЯНОВ извършват ремонта до ключ. Цената на материалите и довършителните работи зависят от избраните такива от клиента. Срокът за завършване "до ключ" по индивидуален проект е по договаряне и до голяма степен зависи от сложността на изпълнението и наличието на желаните от клиента материали, голяма част от които се доставят по индивидуална поръчка и изискват определен срок на доставка.

Към настоящия момент клиентите на компанията могат да се възползват от услугите по завършване "до ключ" в двете новостроящи се сгради:

снимка: ТАСКОВ & СТОЯНОВ

  • OKINAWA Boutique Residence — първата healthy building сграда в България, проектирана с мисията да осигури здравословен живот на своите обитатели. Разположена на втора линия на бул."Симеоновско шосе", точно до търговски център "Фантастико", тя предлага иновативни строителни материали и технологии, с които се постига благоприятна жилищна среда - влагорегулиращи стени с естествени "дишащи" варови мазилки, алуминиева дограма Alumil с троен стъклопакет, високотехнологична фаса с керамични плочи Laminam, шумоизолирани "двойни зидове - сандвич" от тухлени блокове WIENERBERGER, общи части с настилки от полиран гранит, асансьори KONE. Планира се сградата да бъде сертифицирана и по международните стандарти EDGE (за енергийна ефективност) и WELL (за благоприятна среда на живот). OKINAWA ще разполага още със самопромивен филтър за питейна вода и разкошна японска дзен градина. Всяко жилище се предлага с положено подово отопление REHAU, включено в цената.

Цени в началния етап на строителството: 1193 - 1417 €/м² (без ДДС) за жилища по БДС.

За жилища завършени "до ключ" + 180 €/кв.м (без ДДС) добавка към цената по БДС.

Без комисиона от купувача! Още информация и свободни за покупка имоти, вижте тук или на официалния сайт на компанията ТАСКОВ & СТОЯНОВ!

снимка: ТАСКОВ & СТОЯНОВ

  • Comfort Residence - Малинова долина — качествена сграда във финален етап на строителство (получен Акт 15), разположена до новия бул. "Крикор Азарян" в кв."Малинова долина". Страхотна инвестиционна възможност поради близостта до университетите на Студентски град, множество удобства и бъдеща станция на метро. При изграждането се използват единствено първокласни материали - тухли WIENERBERGER, фасада и топлоизолационен пакет BAUMIT, 5-камерна PVC дограма REHAU, асансьори ORONA. Отоплението е на газ чрез индивидуално котле за всеки апартамент.

Налични за продажба са 2 двустайни апартамента:

  • Цени на получен АКТ 15 по БДС: двустайни апартаменти на цени €86 300 и €88 600 (без ДДС);
  • Завършени "до ключ": €97 807 и €100 413 (без ДДС;)

Без комисиона от купувача! Предвидено завършване с Акт 16 - юни 2023 година.

Още информация и свободни за покупка имоти, вижте тук или на официалния сайт на компанията ТАСКОВ & СТОЯНОВ!

 

* съдържаниe на ТАСКОВ & СТОЯНОВ