Изцяло новият BAYON се отличава с компактен екстериор, просторен интериор и дълъг списък от интелигентни функции за безопасност и свързаност, които го отличават в неговия сегмент.

С всичко това, изцяло новият BAYON се превръща в истинско технологично бижу, правейки най-модерните функции за безопасност и свързаност достъпни за всички.

Остър и отличителен дизайн

BAYON е най-нoвият представител на SUV семейството на Hyundai, отличаващо се със смели и привличащи вниманието пропорции и стилни графични характеристики. Освен това, той притежава дизайнерската идентичност на Hyundai Sensuous Sportiness, дефинирана от хармонията между пропорция, архитектура, стил и технологии. Тази последна интерпретация на Sensuous Sportiness комбинира емоционални ценности с иновативни решения.

Екстериорен дизайн

BAYON се характеризира с отличителен външен дизайн, който го разграничава ясно от конкуренцията. Уникални дизайнерски решения, високотехнологични детайли и изчистен екстериор са част от характеристиките на новия SUV модел на Hyundai.

Източник: Хюндай

Дизайнът с широка решетка създава солидна стойка. Основните светлини от три части, съчетани с въздухозаборници, създават уникален външен вид и архитектура. Погледнат отпред, BAYON разполага с въздухозаборник, простиращ се през цялата предна част на автомобила, като заедно с издълженте и тесни дневни LED светлини акцентират върху широката стойка на автомобила.

Задната част на автомобила разполага със стоп светлини във формата на стрела, свързани с тънка червена линия. Разположени по този начин, светлинният подпис на BAYON подобрява визуалното впечатление за ширина, правейки задната графика още по-забележителна.

Силната задна част и визуално удълженото задно стъкло инициират уникален и изразителен дизайн на задната част, който се допълва от Full-LED светлини.

BAYON ще се предлага с алуминиеви джанти с размер до 17" с характерния дизайнерски език Sensuous Sportiness. Предлагат се общо девет екстериорни цвята, включително ексклузивен Mangrove Green. За още по-голяма доза индивидуалност, BAYON може да бъде поръчан и с двутонално купе Phantom Black.

Модерен дигитален интериор

BAYON разполага с изчистен, просторен и добре осветен интериор. Основният фокус е върху максимизирането на комфорта на пътниците отпред и отзад и увеличаването на багажното пространство. Интериорът се дефинира от добре познатите на Hyundai 10,25" навигационна система и 10,25" дигитално табло. Пасажерите на BAYON могат да се насладят на уютно амбиентно осветление през нощта, което придава допълнително висококачествено излъчване.

Внимателно подбраната неутрална гама от интериорни цветове и материали осигурява максимална съвместимост с външната цветова гама. Концепцията за използваните цветове и тапицерии с малки и фини акценти създава спокойна атмосфера, която позволява на водача да се фокусира.

Източник: Хюндай

Най-добрата в класа свързаност и първокласен саунд

Изцяло новият BAYON предлага най-добрата в своя клас свързаност с редица високотехнологични удобства. Apple CarPlay и Android Auto, които сега се предлагат безжично, дават възможност на клиентите да прехвърлят функционалността на своите iOS и Android смартфони директно в автомобила. За повече елегантност и визуалнен комфорт на интериора, новият 10,25" цифров клъстер и централният сензорен екран 10,25" са визуално комбинирани.

Безжичното зареждане за мобилни телефони означава, че клиентите на BAYON вече няма нужда да използват кабел, за да заредят своите смартфони. Освен това, USB порт за зареждане е достъпен за пътници отзад. За още повече автомобилни забавления, изцяло новият BAYON разполага с първокласна аудио система Bose. Седем говорители, включително субуфер, са стратегически разположени в целия автомобил за висококачествено изживяване.

Най-пълният пакет за безопасност в сегмента

Изцяло новият BAYON предлага редица нови функции за безопасност. Една от тях е базираният на навигацията интелигентен круиз контрол (NSCC), който използва изцяло новата навигационна система в BAYON, за да предвиди предстоящите завои или прави на магистралите и коригира скоростта на автомобила за по-безопасно шофиране. Нововъведение в BAYON е и Intelligent Speed ​​Limit Assist (ISLA), която може да адаптира скоростта автоматично в следствие на разпознатите знаци по пътя. Асистентите са допълнени от Lane Follow Assist (LFA) - най-новата версия на асистента за поддържане на пътната лента. Когато всички системи са включени, Hyundai BAYON включва най-новия асистент за полу-автономно шофиране по магистрали Highway Driving Assistant (HDA) и по този начин дългите пътувания се превръщат в истинско удоволствие.

Освен системи за полу-автономно шофиране, новият Hyundai BAYON разполага и останалите системи за сигурност от Hyundai Smart Sence пакета: Blind-Spot Collision Avoidance System (BCA): Система за следене на мъртвата точка с фукция за превенция на сблъсък. Forward Collision-Avoidance Assist (FCA): Автономна аварийна спирачка с разпознаване на пешеходци/автомобили/велосипедисти и превенция на сблъсък в кръстовище. Асистентът за следене трафика зад автомобила (RCCA): Система за следене на трафика зад автомобила с функция за превенция на сблъсък. Parking Assist (PA): Система за автоматично паралелно/перпендикулярно паркиране.

Простор и удобство

Hyundai BAYON комбинира комфорта и пространството на SUV модел с гъвкавостта и разхода на гориво на автомобил от B-сегмента. Неговите компактни външни размери и просторен интериор означават, че клиентите могат да се насладят на най-доброто и от двата свята: докато компактните му размери и отличната видимост улесняват шофирането и паркиранео, той също така предлага характерното за марката усещане за максимална безопасност и спокойствие, което клиентите очакват от всеки един SUV модел на Hyundai.

С багажник с обем 411 л, BAYON се откроява с голямото си пространство за съхранение, въпреки компактните си размери и се превръща в пълноценен семеен спътник, готов за всяко едно начинание.

С дължина 4180 мм, ширина 1775 мм и височина 1490 мм (или 1500 мм с 17-инчови джанти), размерите му го нареждат до по-големия SUV модел - KONA, и пред конкурентите от B-SUV сегмента.

Източник: Хюндай

Нова серия двигатели осигурява повишена ефективност и производителност

Предлагайки два двигателя с три варианта на трансмисия, BAYON се грижи за нуждите на различните водачи и осигурява още по-ефективно шофиране.

В гамата се предлага 1.0 T-GDi със 100 к.с. или 120 к.с. За първи път на този двигател може да се приложи 48-V Mild-Hybrid система, която допринася за 3-4% намаляване на разхода на гориво и емисиите на CO2. По отношение на трансмисията системата се предлага със седем-степенна трансмисия с двоен съединител (7DCT) или новоразработена шест-степенна интелигентна ръчна трансмисия (iMT). iMT отделя двигателя от трансмисията, след като водачът освободи газта, което позволява на колата да влезе в режим на инерция и да спести гориво. 1,2-литров MPi 4-цилиндров се предлага и като базов двигател. Тази моторизация предлага мощност от 84 к.с. и пет-степенна ръчна скоростна кутия.


Материалът е предоставен от Хюндай.