Международната логистична компания Гебрюдер Вайс поема бизнеса на Ренус България и така укрепва водещата си позиция в Югоизточна Европа. Договорът беше подписан наскоро в София и ще влезе в сила след одобрение от антитръстовите органи. Ренус е дългогодишен партньор на Гебрюдер Вайс в много страни и сега се оттегля от българския пазар в сухопътния транспорт.

Волфрам Зенгер-Вайс, председател на Управителния съвет на Гебрюдер Вайс заяви: "Поемането на клиентите и служителите на Ренус България удвоява дългогодишната ни успешна структура в България и бележи следващата голяма стъпка в развитието ни. Ще можем да разширим значително присъствието си на българския пазар за транспортни и логистични услуги и да укрепим дистрибуторската си мрежа с допълнителни клонове. С тази придобивка излизаме на българския пазар и с услугата home delivery и разширяваме националната си мрежа."

От много години Ренус работи успешно в България и има офиси в София, в Пловдив, Варна, Бургас и Свиленград.

От своя страна, Александър Гечев, управител на Ренус България коментира "Много се радваме, че в лицето на Гебрюдер Вайс намерихме дългогодишен партньор, който ще продължи да управлява ефикасно подразделенията на Ренус в България с техните служители.Процесът на интеграция ще бъде следен и активно подпомаган от мениджърския екип на Ренус България. Ще се запазят трудовите отношения на всички около 100 служители на Ренус"

Гебрюдер Вайс работи в България от 1993 г. На две места - в София (Елин Пелин) и Варна логистичната компания предлага услуги в областта на сухопътния, въздушния и морския транспорт, както и логистични решения. Спектърът на услугите ще се разшири в бъдеще с продукта home delivery. В областта на доставките до крайни клиенти Гебрюдер Вайс е пазарен лидер в няколко страни от Централна и Югоизточна Европа.

Поемането на бизнеса и на служителите на Ренус България ще обогати още повече опита на Гебрюдер Вайс в Източна Европа. Логистичната компания разширява интензивно присъствието си в Източна Европа през последните 30 години и сега разполага с гъста мрежа от клонове в много страни на Югоизточна Европа.