Фулфилмънт центърът е вид логистичен център, който осигурява място за съхранение на инвентара, служители които да попълват липсите, да подреждат и да опаковат пратките, куриерско обслужване и всичко друго, за което можете да се сетите.

Фулфилмънтът осъществява реализацията на целия процес, като се започне от момента, в който се приема поръчката и се стигне до момента, в който артикулът бъде доставен на клиента.

Защо е създаден фулфилмънт центъра

Целта на тази услуга е да изнесе бизнеса от рамките на вашия дом към място, което е по-подходящо за тази цел, където има пространство за вашия инвентар и където има служители, които да се погрижат за артикулите.

По този начин вие, собствениците на бизнеса, ще разполагате с време, в което да се ангажирате с по-важните дейности, в това число рекламни и маркетингови кампании, както и планове за развитие на бизнеса в бъдеще.

Освен това, вече няма да се налага да се лишавате от ценно жизнено пространство у дома, тъй като няма да е нужно да превръщате някоя от стаите си в складово помещение.

Спестява нуждата да наемате служители

Полезен момент в областта на фулфилмънт центровете е това, че вместо да наемате служители, да плащате заплати и осигуровки, вие можете да заплатите минимална такса на избран от вас фулфилмънт център и там да получите помощта и логистиката, които са ви нужни.

Важно е да се отбележи, че при фулфилмънт центровете плащате само това, което сте потребили, тоест плащате малка комисионна на база на реализиране продажби. Така няма да е нужно да се притеснявате, че ще дължите комисионна в моментите, в които нямате работа.

Издава професионализъм

Няма как да се пропусне и това, че работата с фулфилмънт център придава на вашата услуга и артикули усещане за професионализъм и експертност, които на свой ред идват от различни посоки.

От една страна, вашите клиенти ще получават закупения от вас артикул много по-бързо и в кратки срокове - нещо, което няма как да постигнете, ако разчитате само на собствените си усилия.

От друга страна, ще прави впечатление и професионализма, който ще издават перфектната опаковка и изчистен вид на пратката (разгледайте в BigArena Fulfillment Center за повече информация и ще се уверите сами).