Година след като OpenAI даде на света своя ChatGPT, предизвиквайки отговора на големи и малки и технологични играчи, и няколко месеца след като изкуственият интелект направи своето рали на Уолстрийт, докато в същото време разпалваше дебати за регулацията на технологията и за това кога и кои човешки работни места ще превземе тя, страстите са успокоени и темата намира място в конструктивния бизнес разговор.

Как изкуственият интелект трансформира не само IT сцената, но и целия бизнес свят, какви са рисковете във внедряването му, но и в липсата на такова, е фокусът на Digital Trends 2023 - едно от най-големите технологични събития у нас, организирано за поредна година от Sportal.bg и Profit.bg, част от водещата швейцарска медийна група Ringier.

Форумът, който ще се проведе на 7 ноември 2023 г. в Sofia Event Center, събира лектори от едни от най-големите компании на глобално и местно ниво, сред които Amazon Web Services (AWS), Google, Accenture, FIFA, Rakuten Viber, Payhawk, Seedblink, Eleven, Dreamix, Telepoint, tbi.

Източник: Васил Терзиев, Прецсентър ПП-ДБ

Мениджъри и експерти ще говорят за приложението на AI в различни сектори с фокус върху реални бизнес предизвикателства и техните решения, очертавайки водещите тенденции за следващите години, включително в HR областта в ерата на AI.

През призмата на изкуствения интелект ще преминат и основните панели в събитието, насочени към секторите финтех, киберсигурност, електронна търговия и гейминг, по време на които лекторите ще обсъдят как AI иновациите променят бизнеса, като оптимизират процесите, повишават производителността, подобряват изживяването на клиентите и укрепват сигурността на мрежите.

Водещ на Digital Trends 2023 е журналистът на bTV Светослав Иванов, който ще преведе публиката през увлекателното изследване на трансформиращото влияние на AI върху бизнеса.

Специален гост на събитието е Матю Карничниг, главен кореспондент за Европа на глобалната медийна организация POLITICO - той ще се задълбочи в бъдещето на индустрията на чиповете с фокус върху стратегиите на Европейския съюз за конкурентоспособност в сектора.

Източник: Матю Карничниг, Politico

Медийни партньори на форума са bTV Media Group, БНТ, novini.bg, dir.bg.

Digital Trends 2023 се провежда с подкрепата на A1 Bulgaria, Philip Morris Bulgaria, Uniqa, Emag.

Партньори на събитието са още агенциите Digital ID, The Locals и 360 All Digital.


Материалът е предоставен от екипа на Digital Trends.