Тъй като в София оперират доста фирми за рент-а-кар, не е трудно да се намерят и доста евтини коли под наем. Въпреки това, за да имате подобен успех и за да намерите това, което търсите, трябва да разберете как работи този бизнес и кое оказва влияние на цените.

За да откриете евтини коли под наем в София, разгледайте повече оферти

Ако разгледате и сравните предложенията на различни фирми, ще откриете, че рент-а-кар определено не е скъпа услуга, стига да се насочите към правилните компании (разгледайте предложенията за наем на автомобили от СпидиКарс).

Факт е, че разликите между две отделни фирми могат да са огромни, но и вие имате свободата да изберете тези, които отговарят на вашите изисквания и стандарти.

Кое определя цените на колите под наем в София

Цените на рент а кар в София могат да варират в широки граници. Те зависят от цяла редица фактори, в това число:

  • През кой сезон наемате колата;
  • За колко време я наемате;
  • Колко време преди това я наемате;
  • Колко шофьора ще я управляват;
  • От къде ще вземете колата;

Рент-а-кар от летището

Ако наистина държите да се възползвате от възможността да намерите евтина кола, тогава е добре да забравите за летището.

Наистина, има случаи, в които след дълъг полет няма да сте в настроение да търсите друг транспорт.

В такива случаи е много некомфортно да пътувате до рент-а-кар офис някъде из различните части на София. И все пак, ако имате възможност, изберете да вземете превозното средство от друга локация в града.

Избирайте икономични и компактни возила

Друг много важен аспект е какъв автомобил ще наемете. Като цяло, големите и мощни автомобили винаги излизат по-скъпо. Компактните коли, от своя страна, предлагат по-добри цени, но са и по-практични за шофиране в градска среда.

Из София няма много свободни места за паркиране, а улиците много често могат да причинят главоболие с това колко тесни и натоварени са. В подобен случай, компактните автомобили ще бъдат не само по-евтини, но и по-удобни.

Ключов фактор за цената: През кой сезон наемате колата

Един от най-важните фактори при определянето на цената на колите под наем в София е сезонността. Както и на всяко друго място, лятото и около празниците (Великден или Коледа например) цените на колите под наем в София могат да са много по-високи.

За да избегнете това, най-добре правете резервациите си поне 2-3 месеца преди това и избирайте някой по-спокоен сезон.

Съдържание на: Рекламен материал