Радиоводещият Драгомир Симеонов навърши 64 годишна възраст. Роденият на 15.09.1976 г. изненада последователите си в интернет, като пусна видео, в което е видимо остарял. Излезе, че Симеонов е използвал deep fake технология, за да се състари и да разкаже на всички как вижда своите години в златната трета възраст.

Остаряването на водещия с 18 години за 1 ден е идеалната метафора колко бързо лети времето и как повечето от нас просто ще се събудим и ще бъдем в пенсионна възраст, напълно неподготвени за това.

Традиционно българите неглижират планирането на годините си в напреднала възраст, като повечето от тях дори не знаят кой е техният фонд, нито каква е разликата между задължителното и доброволното пенсионно осигуряване.

Оказа се, че Драго Симеонов се е вдъхновил за метаморфозата си от портала My Pension на Алианц България, където попаднал, след като се замислил за пенсионното си осигуряване. Открил, че всеки потребител на компанията може да се регистрира изцяло онлайн и напълно безплатно. В портала може да следи в реално време и да държи под контрол всичките си допълнителни задължителни и доброволни пенсионни осигуровки, да наблюдава брояча с времето си до пенсиониране, натрупаната до момента сума, да види колко лични вноски е направил, колко са внесли работодателите му, както и точно кога и колко от натрупаните средства може да изтегли.

С My Pension всичко ти е на едно място, а линк към портала можеш да намериш тук: Allianz My Pension

 

* съдържание на Allianz