В нея няма да видите бляскавото величие на брилянта, горещата страст на рубина, магнетизма на лунния камък или детайлния рисунък на малахита. Тази изящна балерина на морските стихии, впечатлява със своята деликатна нежност, фина крехкост и недостижимо изящество. Това е перлата - най-загадъчният и удивителен сред скъпоценните камъни!

Китайските философи са вярвали, че перлата е застинало "ин" (женско пасивно лунно начало), което управлява стихията на водата и предпазва от наводнения и суша. Счита се, че този олицетворяващ нежността и женствеността камък, подобрява емоционалността, интуицията, душевността и засилва сантименталността. Древните римляни са смятали, че магическите свойства на перлата се засилват от нейния цвят: жълтият носи богатство, кафявият дава мъдрост, белият гарантира свобода, зеленият осигурява щастие, а черният - изобилие.

Според даосите, перлата е една от основните съставки на еликсира на безсмъртието, в който са влизали и змийска отрова, медна пита и вулканична пемза. Друго поверие гласи, че да се пие от седефена чаша или бокал, с поставена в него перла, укрепва жизнените сили и стимулира силата на ума.

В миналото, най-богатите са потапяли перли в питието си, а съхранения блясък на скъпоценния камък е гарантирал, че в напитките няма отрова. И до днес в Япония в бутилка с вино се слага перла, за да се гарантират неговите добри качества.

Мистичната сила на перлите, предизвиква интереса и на астролозите, които препоръчват това ювелирно изкушение за представителите на зодиите Рак и Риби, а на Скорпионите да изберат тези с черен цвят. Особеност на скъпоценния камък е, че много бързо свиква със своя притежател и не обича да го подаряват на друг. Разбира се, водеща роля имат и притежателите, които в никакъв случай не искат да се разделят с ценните накити.

Магнетизмът на перлата придава на деловия костюм солидност, а на вечерния тоалет изтънченост. Нейната универсалност е истинско изкушение за всяка стилна дама и благородно предизвикателство за всеки влюбен мъж.

Достъпно изкушение за представителите и на двата пола са талоните на играта "Черната перла". Един ценител на това бижу ще бъде зарадван с печалба за 200 000 лева, други двама с по 50 000 лева, а шестима по 10 000 лева. Наредете своето колие от печалби с "Черната перла"!

Богатството е висок връх, на който ще срещнете само хората, които са опитали да го изкачат. Вижте щастливия момент на печеливши от игрите

В обектите на Спорт тото, както и онлайн на toto.bg, можете да направите залози за 59-тия тираж. Джакпотът в играта "6 от 49" може да задоволи страстта за лукс с прогнозната сума от 2 900 000 лева. Мечтите за живот в изключителен разкош, ще поемат в правилната посока с печалби до 3 000 000 лева от играта "Тото 2 - Зодиак", а печелившите числа в играта "6 от 42" могат да се превърнат в двоен успех, защото прогнозният джакпот е 850 000 лева, а във Втори тото шанс на играта, печалбите достигат до 115 000 лева.

 

*Материалът е предоставен от Спорт тото