Много хора в даден момент решават да оставят колата си за скрап. Това е един интелигентен и образован подход, който показва отговорно отношение към околната среда.

Да не споменаваме това, че за всяка една кола, собственикът ще получи прилично възнаграждение, което със сигурност ще го удовлетвори (разгледайте в KolaZaSkrap.bg).

Колко ще получите за возилото

Много често собствениците на автомобили се интересуват каква цена ще получат за своето превозно средство, ако решат да го оставят за скрап. Проблемът е, че цената няма как да бъде определена с точност предварително, ето защо нито една компания не публикува конкретни цифри.

Без да сме напълно изчерпателни, бихме могли да определим няколко основни фактора, определящи цената на колата. В повечето случаи основно тя се определя от следните най-важни параметри:

  • Колко тежи колата;
  • От какви метали е изработена;
  • Каква е цената на суровините в момента на сделката.

Безплатно ли е транспортирането на колата

Много хора, които притежават стар и непотребен автомобил, търсят възможност да се отърват от собствеността, а какъв по-добър начин от това да се продаде старата кола за скрап?

Най-хубавото е, че ако тази кола е извън движение, например ако е повредена при инцидент, фирмата за рециклиране може да ви организира нейното извозване до депото.

Един от малко известните фактори, които влияят на цената на колата, обаче, може да е именно това дали можете да я закарате на собствен ход до депото или трябва да бъде откарана със специален транспорт.

Повечето собственици на превозни средства, които са решили да оставят колата за скрап, не знаят, че някои от компаниите таксуват гражданите за услугата по транспортирането допълнително.

Това означава, че е възможно от първоначално договорената цена да бъде извадена сумата, която ще дължите за това, че камион на компанията за рециклиране е дошъл до вашия адрес, за да натовари колата от там.

По тази причина, можете да попитате каква е политиката на компанията в това отношение, а ако превозното средство, което искате да оставите за скрап е в движение, бихте могли да го оставите там на собствен ход, в случай, че има кой да ви откара обратно с друг автомобил.

Реклама