Българският Червен кръст удостои с най-високото отличие на организацията - златен медал проф. дтн. инж. Цоло Вутов, управител на "Геотехмин". Наградата г-н Вутов получава в знак на признателност за личния му принос към хуманитарните каузи на организацията. Медалът и грамотата бяха връчени в присъствието на Националния съвет на организацията.

"Проф. Цоло Вутов е един от най-големите индивидуални дарители на БЧК, човек, който има много голямо сърце. Неговата подкрепа многократно е помагала на организацията за нуждаещи се граждани в страната, на пострадали при бедствия и кризи, включително и на пострадалите от конфликта в Украйна". Това заяви председателят на БЧК акад. Христо Григоров по време на церемонията по награждаването.

Проф. Вутов благодари за високото отличие на акад. Григоров, националния съвет и всички сътрудници и доброволци на организацията, които подават ръка на хора в нужда. "Ще продължа да помагам във всеки един случай, когато е необходима подкрепа и солидарност", посочи от своя страна проф. Вутов. И допълни: "Благодаря много и на всички служители, защото без техния труд няма да имам възможност да подкрепям толкова благотворителни каузи".


Материалът е предоставен от Геотехмин.