След 50 простатата постепенно увеличава размера си, което рефлектира с нарушения в уринирането на мъжа. Най-характерните оплаквания, които сигнализират за необходимост от консултация с уролог, са:

  • Позиви за уриниране, нетърпящи отлагане.
  • Трудност да стартира уринирането и необходимост от напън.
  • Слаба струя на урината.
  • Отделяне на урината на капки.
  • Усещане за ненапълно освободен пикочен мехур, дори след уриниране.
  • Честота на позивите, включително и през нощта.
  • Болка и парене при уриниране.

Заключението след прегледа обикновено е аденом (или доброкачествена хиперплазия) на простатата. Състоянието е доброкачествно и лесно може да бъде поставено под контрол. Насреща е Лейзър Мед - водещ център за лечение на урологични заболявания.

Лечението при увеличената простата се определя според стадия й на развитие.

В начален стадий се предпочита медикаментозната терапия. В случай, че тя не доведе до удовлетворително облекчаване на неприятните усещания при уриниране или до улеснено оттичане и засилване на струята на урината, се препоръчва оперативно лечение.

Максимално нетравматична, безопасна и надеждна за мъжа е лазерната хирургия на простатата с Тулиум 200 вата. Тулиум използва супер тънко и фино оптично влакно, което се прокарва до простатната жлеза през естествените уринарни пътища на мъжа - без разрези. При използването му в дълбочина чрез загряване на тъканите жлезата се изпарява при изключителна прецизност и сигурност за околните тъкани. Продължителността на интервенцията средно е около час. Уринирането се повлиява радикално - то отново е със силна струя, без затруднения и с напълно освободен пикочен мехур.

В Лейзър Мед - София, Варна или Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с включени: консултация с уролог, измерване на обема, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

В Лейзър Мед - София резултатът от ПСА е готов преди прегледа.

4 филиала в България и Сърбия. Най-голям опит в лазерната хирургия на простатата. Първокласна техника.

тел. 02 4 760 760

моб. 089 952 11 01

www.lazermed.bg

www.laparoscopia.bg

 

ОЩЕ В ЛЕЙЗЪР МЕД:

  • НОВО Лазерно разбиване на камъни в бъбреци и уретер
  • Шокови вълни премахват голяма част от ортопедичните болки

Болки от схващания, гонартроза, шипове, тенис-лакът, коляно, ахилес, са само част от състоянията, които успешно се повлияват с шоково-вълнова терапия. Те стимулират естествения обмен на веществата, подобряват метаболизма и задействат процесите на обновяване на клетките. Еднакво ефективно се премахва, както остра или хронична болка, така и повърхностна или дълбочинна, без значение от локацията й. Процедурите се извършват в Лейзър Мед - София и Варна.

 

* съдържание на Лейзър Мед