Агенция "Булфото" разпространи кадри на шефа на ПИК Недялко Недялков, който, придружен от бившия правосъден министър Данаил Кирилов, влиза на разпит в ДАНС.

По информация на "Труд" Йорданов още вчера е получил призовка от Агенцията. 

Снимка: BulFoto

"Повикан съм на разпит по разпореждане на Кирил Петков, който очевидно у ПИК разпознава заплаха за националната сигурност. Беше ми намекнато, че ме викат заради записа от Солун. Това е едно 5-секундно видео от Солун, на което Кирил Петков вечеря в ресторант, публично място, с шефката на кабинета си и посланикът ни в Гърция за Ф-16", е заявил на влизане журналистът, съобщава медията.

Снимка: BulFoto

"Г-н Недялков, както и всички издатели и разпространители на обществена информация, би следвало да са спокойни, че правата им не могат да бъдат засегнати дори и в България", заяви Данаил Кирилов, адвокат на Недялко Недялков.

Снимка: BulFoto

"Не е редно да се изпраща призовка. ДАНС няма разследващи функции, няма право да прави разпит. Интересно е да се разбере в какво качество г-н Недялков е поканен на тази беседа с призовка. Задължително е той да защити всичките си източници като журналист и издател", уточни Кирилов.