Депутати, симпатизанти и членове на ГЕРБ, облечини с фланелки с лика на Бойко Борисов, се събраха пред дома на премиера в оставка в Банкя, за да отвърнат на готвена по думите им провокация срещу него. "Тече подготовка за поредна гнусна и безбожна провокация от страна на обичайните заподозрени в Банкя", заяви Георг Георгиев - председател на МГЕРБ и народен представител от ГЕРБ-СДС, във видео, излъчено във Фейсбук от пресаташето на партията Никола Николов.

"В хода на деня разбрахме, че тече подготовка за поредна гнусна и безбожна провокация от страна на обичайните заподозрени - разпопения поп (отец Дионисий - бел. ред.), една бивша премиерка (Ренета Инджова - бел. ред.), кандидат за президент на една от опозиционните партии. Хора, които са известни със своето грозно и дръзко поведение. Хора, които освен да идват пред домовете на хората, да ги тероризират и тормозят - друго не правят. Тези същите хора трябва да знаят, че дори в ден като днешния - ден за смирение, в който всички трябва да сме със семействата си, вгледани към себе си и духовното, ние се организирахме много бързо", заяви Георг Георгиев.

"Достатъчно експедитивни сме, за да покажем, че няма да продължим да се допуска този терор. Няма да продължи издевателството над хора, техните семейства и деца. Една година вече стига! Една година ги търпяхме, една година бяхме толерантни, една година показвахме онова възпитание, което приляга на хора, управляващи, хора, които съзнават какво означава отговорност. От днес нататък същите тези трябва да знаят и да си дават сметка, че всеки път, в който тръгнат да тероризират, ще се сблъскат с това. Тази наша ответна реакция ще се увеличава и онова, което ще срещнат срещу себе си няма да е агресия, но ще е достатъчно ясен и категоричен отговор, че няма да толерираме и нашата глава повече няма да е склонена. Напротив", посочи той.

Стопкадър: Видео от Фейсбук

"Те ще срещнат едни решителни хора, подкрепяни от една правилна кауза. Кауза, която на никого не е навредила, която никога никого не е ощетила. Нека се знае, че ние зачитаме, много сме толерантни и добри, но имаме и своя предел. Прекрасни великденски празници. Отиваме си, но нека е ясно - това ще се повтори ако те тръгнат по същия начин отново към нас", каза Георг Георгиев в прякото включване във Фейсбук.

Събитието пред дома на Бойко Борисов продължи няколко минути, след което симпатизантите и съпартийците му се разотидоха