Полицията задържа мъж по сигнал за купуване на гласове в хасковското село Караманци, съобщиха от полицията.  Сутринта, в хода на полицейските действия за превенция и противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите, служители от ОДМВР Хасково са проверили 49-годишен мъж от с. Караманци, за които имало данни, че агитира в полза на определена политическа партия. Той бил открит пред една от секциите в селото. В него са намерени списъци с имена на хора, бюлетина-образец и около 2000 лева, които са иззети с протокол.

Към 11 часа в областта са подадени 5 сигнала за нарушаване на тайната на вота.

Една от жалбите е свързана с видео призив във фейсбук от водач на листа.

Според друг сигнал, тази сутрин в Ябълково е обикаляла кола с ремарке, върху което е разположен билборд на участник в изборите, като се агитира за гласуване с определен номер.

Има сигнал и за предварително попълнен протокол, който обаче е неоснователен.

В хасковските села Гълъбец, Широка поляна, Горно Войводиново и Текето бусове и автомобили извозват хора до секциите. Някои от автомобилите са с турска регистрация. Този сигнал официално не е подаден към РИК Хасково, предаде БНТ.

Преди да влязат в секциите се прави нещо като инструктаж на турски език, а вътре комуникацията също се извършва на турски език.