"Не съм убеден, че Иванка Динева ще е финалният кандидат на ГЕРБ за управител на НЗОК. Може да бъде удължен срока. ГЕРБ може да я изтеглят, защото хората от здравната общност имат резерви към нея", каза в предаването "Тази сутрин" по bTV депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев.

"Решението на парламентарната група е, че имаме сериозни резерви към тази кандидатура", уточни той. "По-скоро няма да бъде избран днес нов управител на Здравната каса. Напълно е възможно това е да първият проблем между управляващите за регулаторите", каза той.

"Основният риск пред войната в Украйна е разпространението в съседните държави", коментира той във връзка с доклада на ДАНС, че войната в Украйна може да излезе извън границите на държавата.

По думите му още в началото е имало сведения, че Русия има апетит и за Молдова.

"Основата заплаха за България е Запорожката атомна централа. Ако там стане инцидент, не е ясно дали няма цялата българска територия да се окаже под заплаха", посочи той.

Според него не е трябвало въобще да започва проекта за АЕЦ "Белене", защото нямам нужда от такива мощности. "Европа и България добре се справихме с апокалиптичните прогнози ,че ще спрат доставките на газ. Инвестициите в зелена енергия в България и Гърция са на рекордни нива. Поради тази причина проблемите с цените на тока не съществуват", категоричен бе Панев.

 "Сериозни енергийни проблеми в България няма. Има излишъци на електроенергия", посочи той.

Той коментира, че бюджета лесно ще бъде вкаран в рамките на  3% дефицит. "Нищо, което е за повече от няколко милиона лева не е неизяснено с ГЕРБ-СДС", подчерта Панев. "Убеден съм, че ще получим тяхната подкрепа", добави той.

"Много е възможно да се стигне до ротация на премиерите. Това зависи от волята на всички партньори", заяви Панев.

Той коментира, че е вероятно да подкрепят Димитър Радев за управител на БНБ.

"Всички е наред с партньорите от "Продължаваме промяната", заяви Панев.

"Целта ни е във всичките по-големи градове да сме заедно с ПП. Обсъждаме имена. За София го знаем, но все още обсъждаме за големите градове", посочи Панев.