"Развалихме образованието сами. Влошихме здравеопазването, обедняхме, загубихме вкуса на българските домати. И всички беди ги прехвърляме на ЕС. Важна е защита на националните интереси през европейските ценности". Това каза в интервю за предаването "Тази сутрин" по bTV Виолета Комитова, зам.-председател на новата парламентарна група "Български възход".

Тя беше министър на регионалното развитие в служебния кабинет на Стефан Янев, който по-късно основа партия "Български възход".

Според нея, колкото повече обедняваме, толкова повече се отдалечаваме от ЕС, защото развиваме евроскептицизъм. Затова нейната партия ще съсредоточи усилията си върху повишаване на доходите.

"Ако защитим цената на живот, ако не сме най-бедните в Европейския съюз, ние ще искаме да бъдем в ЕС. Това е връзката - защита на националните ни интереси през цената на живота", уточни Комитова.

От думите ѝ няма как да се увеличат доходите и социалните плащания, без да се увеличат данъците.

"Ако партиите са съгласни да работим по правила и в интерес на гражданите и бизнеса, ние ще работим с всички, без изключения", заяви зам.-председателят на парламентарната група на "Български възход".