Председателят на парламента Вежди Рашидов поднесе венец в Анкара в мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк - основател и първи президент на Република Турция. Българска парламентарна делегация е на официално посещение в Турция по покана на председателя на турското Велико национално събрание Мустафа Шентоп.

Вижте снимки>>>

След полагането на венеца Рашидов се подписа в официалната книга на мавзолея. "Поклон пред делото на Мустафа Кемал Ататюрк - строителя на съвременна Турция", написа той.

След това започна срещата на "четири очи" между Рашидов и Шентоп, а след края й са предвидени и пленарни разговори.

Вежди Рашидов ще поднесе цветя и на Паметника на жертвите на опита за преврат на 15 юли 2016 г. в обособената за това зона в сградата на Великото национално събрание.

Българската делегация пристигна вчера в Анкара, на летището Вежди Рашидов разговаря с Мустафа Есгин, член на Групата за приятелство с България в турския парламент.

В програмата са също пленарни разговори между народните представители от двете страни.

В състава на нашата делегация са Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС), Даниел Лорер ("Продължаваме Промяната), Сезгин Мехмед(ДПС), Николай Дренчев ("Възраждане"), Георги Свиленски ("БСП за България"), Стефан Янев("Български възход").