Това каза министърът на култулата Вежди Рашидов на среща с представители на творческите съюзи и премиера Бойко Борисов, предаде БТА. 

Министър-председателят беше много отворен и диалогичен, каза Рашидов. Според него и "Дянков не е лош, но ситуацията е лоша". По думите на министъра нищо страшно не става в българската култура.
"Да мине само тая чумава година и ужасната криза, след 4-5 месеца премиерът ще отмени кризата”, заяви още Рашидов.

По думите му в гилдиите има разбиране –  за киното ще се започне със субсидия от 10 млн. лева, а до края на годината би трябвало да бъде изплатен пълният размер на държавната помощ.

Вежди Рашидов каза, че се мисли за театрална реформа, при която театрите да бъдат на пазарен принцип и парите да отиват за проекти. Министърът се пошегува, че срещу скромно заплащане театрите могат да го използват като индикатор дали спектаклите им са добри - "ако зрителят не задреме, значи представлението става". Това му хрумнало, след като снощи нито за миг не му се приспало в препълнената зала 1 на НДК на моноспектакъла на Камен Донев "Възгледите на един учител за народното творчество".

Според Рашидов реформата не трябва да става драстично, а от министерството мислят вече и за българския Лувър (бившата сграда на МЕИ) и за Музей за съвременно изкуство в София.