Уморителната среща на върха на НАТО очевидно се е отразила особено тежко на председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер.

По време на церемонията по издигането на флага на НАТО, точно преди официалната вечеря на лидерите на страните на Алианса, Юнкер беше в буквално неадекватно състояние.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Той се препъваше и залиташе до такава степен, че лидери, сред които президентите на Финландия и Украйна, трябваше да го поддържат да не падне. Холандският министър-председател Марк Рюте също се включи да го прикрепя.

63-годишният Юнкер казва, че страда от ишиас и това затруднява движенията му, припомня Асошейтид прес. Португалският премиер Антониу Коща заяви, че председателят на Еврокомисията се е оплаквал от болки в гърба. Канцеларията на Юнкер отказа коментар с аргумента, че въпросът е личен.

"Духът му е висок, но от известно време има проблеми с гърба. За допълнителна информация трябва да питате Европейската комисия, това е което аз знам. По мои данни не е животозастрашаващо, но понякога той получава такива пристъпи на болка", каза премиерът на Холандия Марк Рюте.