Министерският съвет освободи председателя на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти проф. Илко Гетов. На негово място е назначена проф. Мила Власковска, която бе зам.-министър в първия кабинет на Бойко Борисов. 

"Това е поръчка, министърът изпълнява нечия поръчка. Аз с министъра не съм се виждал, дори за 10 минути работна среща. Не мога да кажа на кого е поръчката, питайте него", коментира пред bTV проф. Гетов.

От Министерството на здравеопазването аргументираха смяната с подобряване на ефективността в изпълняваните от Съвета по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти функции.

Проф. Мила Власковска е възпитаник на Медицински университет - София, където придобива образователно-квалификационна степен магистър по медицина. През годините е придобила образователна и научна степен доктор по фармакология, доктор на медицинските науки, професор към Катедрата по фармакология и токсикология, член- кореспондент на Българска академия на науките. Участвала е в проекти на редица университети в Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Швеция и Германия.

Проф. Власковска е била заместник-министър на здравеопазването в периода 2009-2010 г. Към момента осъществява активна преподавателска дейност. Владее английски, руски, немски и шведски езици.