Преди време самият Цветанов каза, че Тодор Бояджиев му е дългогодишен приятел и кумец, съобщи "Биволь".

В края на миналата година стана ясно, че "СЛЕ груп" е придобила 29 декара дюни в Несебър за 4 млн. лв. Сделката е изповядана на 28.11.2012 г., а само ден по-рано същият терен е продаден от Министерството на земеделието на пловдивчанина Димитър Петров за 581 000 лв. (Според някои съобщения, Димитър Петров е тъст на президента на БФС Борислав Михайлов.)
До разкритието се стигна след като природозащитникът Тома Белев алармира, че булдозери заравняват дюните, които са в защитена зона по Натура 2000 и започва строителство на ваканционно селище.

Общата фирма на Тодор Бояджиев с управителите на "СЛЕ груп" се казва "Бийч Холидей" ООД с ЕИК 202221654. Учредена е преди три месеца в Несебър с капитал от 100 лв. показват данните от Търговския регистър. Тодор Бояджиев има 50% от капитала, а Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов по 25%.

"СЛЕ груп" и "Бийч холидей" делят един и същ офис в Несебър. Строителната фирма "ЛС груп", която заравняваше дюните, е регистрирана на адреса на единия от управителите на "СЛЕ груп".
Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов не са собственици, а са само управители в "СЛЕ груп", която по информация на "Медиапул" се свързва с несебърския бизнесмен Чавдар Александров. Самият Александров обаче е изпратил опровержение на "Медиапул", след като избухна скандала.
Официален собственик на "СЛЕ Груп" е холандска фирма, представлявана в България от същия адвокат, който представлява и близкия до властта  Александров.

Междувременно стана ясно, че министър Мирослав Найденов свиква в четвъртък преди обяд междуведомствената комисия, в която участват представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и на Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Разбра се също, че зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова е подписала "тази преписка", без да има специално отношение към нея, а защото й била занесена за подпис. Боянова е замествала министъра тогава.