Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов открехна вратата за промяна на позицията на управляващите по случая "Скрипал". Цветанов отговори положително на въпрос дали има нови доказателства и уточни, че те вече са много по-ясни.

Може да се каже, че трябва да се съобразим с това, което направиха всички развити европейски държави, каза той. Попитан дали и България трябва да изгони руски дипломати, той отбеляза, че не иска да изземва функциите на изпълнителната власт.

До този момент правителството се въздържа от налагане на дипломатически санкции заради липса на достатъчно доказателства. Преди няколко дни имаше ново развитие по случая, когато британският посланик у нас Ема Хопкинс се срещна с премиера Бойко Борисов. От правителствената пресслужба оповестиха, че са предоставени подробности за разследването по "Скрипал", без да уточняват повече детайли.

На въпрос дали има данни за шпионски и хакерски действия у нас Цветанов посочи, че една от потенциалните заплахи за региона и за държавите членки в ЕС са хибридните атаки. По думите му Русия е една от държавите, които са потенциална заплаха с хибридни атаки, които прилагат в Западните Балкани, в държавите членки на ЕС и държави извън съюза.