Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази благодарност във Фейсбук на опозицията по повод приетото през деня становище на Народното събрание за бежанците. Депутатите задължиха Министерски съвет да не подписва двустранни споразумения за обратно приемане на мигранти. Общото решение беше прието единодушно с 177 гласа "за".

По-рано по темата говори и премиерът Бойко Борисов, който също призова партиите да излязат с обща декларация за мигрантите, за да може вече кабинетът спокойно да отхвърля предложенията на други страни от ЕС, които настояват на България да бъдат връщани мигранти.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също благодари на народните представители от всички парламентарни групи, след като предложението на левицата беше прието.

"Благодаря на опозицията, че днес, заедно с останалите парламентарни групи, подкрепихме правителството в лицето на Бойко Борисов, което отстоя на последното заседание на Европейския съвет на 28 юни решението България да не приема обратно бежанци и да не подписва двустранни споразумения в тази посока.

С днешното решение на парламента още веднъж защитихме позицията на България, която Бойко Борисов отстоява отдавна", написа във Фейсбук Цветан Цветанов.