Този запис, който пусна сутринта Радостин Василев, показва цялата гнила същност - и неговата, и на хората които е записал. Това написа в профила си във Facebook лидерът на ИТН Слави Трифонов малко след пресконференция на Василев, на която той огласи записи с гласове, приличащи на Кирил Петков и Асен Василев.

"Предполагам, че повечето от вас са отвратени от това, което виждат и чуват. И аз така. Сега изрази като "Аз нали ви казах" ще са верни, но с нищо няма да помогнат. Цял живот работя с емоции, а трябва да съм практичен. Иначе няма успех. Във всяка работа е така. Щастието не е цел, а следствие. Трябва да направиш нещо, за да си щастлив", заявява Трифонов.

По думите му трябва да се постъпва практично, а не емоционално, защото е нужна е експертиза на хора, които разбират.

"А не хора които искат власт, слава и пари, но всъщност нямат грам морал", добавя лидерът на ИТН.

Преди да стане депутат от "Продължаваме промяната" Радостин Василев беше част именно то "Има такъв народ", както и спортен министър в правителството на ПП, БСП, ДБ и ИТН.

През юни 2022 г. той обяви на пресконференция, че заедно с петима депутати напускат партията на Слави Трифонов и застават в подкрепа на правителството на Кирил Петков.

Малко по-късно Тошко Йорданов от ИТН обяви на пресконференция, че депутатката им Христинка Иванова е била принуждавана от Радостин Василев да напусне парламента, за да влезе следващия по ред от листата на партията, който да се присъедини към отцепниците.

Йорданов огласи и запис на телефонен разговор между Василев и Иванова, в който депутатът предупреждава съпартийката си, че ще ѝ изпрати хора в Народното събрание, които да ѝ покажат как да напусне. Самата Христинка Иванова, която също присъства на пресконференцията, тогава каза само една дума. Тя беше потвърждение в отговор на въпроса заплашвана ли е и друг път от Василев.