Общинските съветници от "Има такъв народ" в София ще гласуват за техния кандидат Пламен Данаилов да стане председател на местния парламент. Това написа във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов по повод днешното интервю на Ваня Григорова пред БНТ, в което тя съобщи, че има "що-годе пълен консенсус" да се избере председател на СОС от ПП-ДБ-СС.

Григорова не спомена име, но по-късно бе уточнено, че става дума за Цветомир Петров, когото ПП-ДБ-СС издигнаха на предното заседание на общинския съвет.

Трифонов заявява, че съветниците от ИТН не се включват в този консенсус и пише:

"Какви сглобки и договорки правят останалите, е работа на ГЕРБ и ППДБ. Те имат опит в национален аспект. Крайно време беше да се съберат. На младоженците - честито!"

В края на януари за седми пореден път Столичният общински съвет не избра председател.

Терзиев припомни, че тогава от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") предложиха за председател общинския съветник Цветомир Петров.

След коментара на Ваня Григорова за постигнат "що-годе пълен консенсус", кметът на София Васил Терзиев също потвърди: "Оптимист съм, че на 8 февруари ще успеем най-накрая да изберем председател на Столичния общински съвет."

Следващото заседание на Столичния общински съвет се очаква на 8 февруари от 10:00 часа