6+2 формации с парламентарно представителство в 48-то Народно събрание. ГЕРБ-СДС увеличава дистанцията си пред "Продължаваме промяната", а Възраждане регистрира ръст. 26% от решилите да гласуват все още се колебаят кого да подкрепят.

Проучването на Тренд за "24 часа" е в периода 21-27 септември. Направени са 1001 ефективни пряко полустандартизирано интервю лице в лице. 

На прага на предсрочните парламентарни избори, дистанцията между първите две партии се увеличава. ГЕРБ-СДС утвърждава първата си позиция с 25.7% от гласуващите, докато при "Продължаваме промяната" ерозията в обществената подкрепа не спира в рамките на предизборната кампания, достигайки 16.4% в седмицата преди изборите.

При "Възраждане" се регистрира силен финален спринт, като партията на Костадин Костадинов достига до 13.9% от гласуващите.

ДПС стои стабилно на позиция от 11.9% от гласуващите, но Движението има потенциал да повиши относителната си тежест, заради вота от чужбина.

Снимка: Тренд

8.7% от гласуващите декларират, че ще гласуват на предстоящите избори за БСП, а 7.6% за Демократична България.

"Има такъв народ" и "Български възход" са близо до парламентарната бариера, но все пак остават над нея с резултат съответно 4.4% и 4.2% от гласуващите.

Под прага за парламентарно представителство остават "Изправи се, България" (2%) и ВМРО-БНД (1.2%).

Сред тези, които декларират, че ще гласуват на предстоящите избори, 72% заявяват, че твърдо са решили за кого ще дадат своя глас, докато над една четвърт все още се колебаят.

Снимка: Тренд