Гръбнакът на едно бъдещо управление може да е ГЕРБ и ДБ, ако не се съгласят отиваме на избори, а ПП нямат място в управлението, заяви избраният за депутат от ГЕРБ Тома Биков пред бТВ.

"Продължаваме промяната не трябва да участват в изпълнителната власт. Те може да участват в мнозинството по различни теми различни формации. Това е при гласуването в зала. За съжаление, това е действителността. Поканили сме ДБ на разговори. Мислим, че можем да направим коалиция с тях. Ако не се случи, отиваме на избори", каза Биков.

"Ние сме готови на компромиси, а това за нас също е трудно. Не забравяйте, че много от нашите избиратели не харесват останалите формации. Борисов е лидер на най-голямата партия. Гръбнакът на едно бъдещо управление може да е ДБ и ГЕРБ", подчерта Тома Биков.

По думите му предстоят тежки времена, а бюджетът е изтърбушен от Асен Василев, който бил "най-несъстоятелният министър на финансите в историята на България".

Важно е ГЕРБ да направят опит за съставяне на правителство, заяви пък преди това в същото предаване Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната". "Ние ще бъдем конструктивна опозиция, но не такава, както в 47-ото Народно събрание - процедури безчет, провалени заседания. Трябва да се държим отговорно", допълни той.

По думите му ако няма редовен кабинет, това ще бъдат провал за Бойко Борисов.