"Аз не съм вносител на поправката "Ванко 1", скочи от място на парламентарната трибуна заместник-председателят на парламента Татяна Дончева по повод реплика по неин адрес. Тя обяви пред депутатите, че ще представи и доказателствата за това.

По-рано юристката от ИБГНИ, която председателства заседанието, направи коментар след изказване на бившия здравен министър от ГЕРБ Костадин Ангелов по време на изслушването на здравния министър за изграждането на детска болница. Възмутена, Дончева заключи, че току-що един професор и доктор е отрекъл цялото законодателство на държавата.

"За разлика от троловете във фейса, Вие, като един професор, би трябвало да знаете, че твърдите нещо, което е лъжа", реагира Дончева в отговор на репликата за Ванко 1.

"Ако бяхте бай Генчо от Женския пазар, но тъй като Вие сте професор, доктор, направен от ГЕРБ, шеф на клиника, направен от ГЕРБ, приемете онова, което Ви казах, като израз на потрес - как е възможно един човек на това ниво да игнорира цялото законодателство на държавата?!", възмути се Дончева.

"Защото са се намерили юристи, които са ви казали, че това може да мине", заключи тя по повод изнесените по-рано от здравния министър факти за нарушения при старта на процедурите за изграждането на нова детска болница при правителството на ГЕРБ.

От партията реагираха, но Дончева изключи микрофона на Ана Александрова, чийто вик все пак се чу: "Правим цирк тук!".