Даваме брифинг заедно с Карлос Контрера като председател и зам-председател на Комисията по транспорт във връзка с рекламната акция на кмета Васил Терзиев и "Спаси София", които представиха доклад, който държахме да бъде консенсусен с всички политически сили, а именно доклада за подмяната на подвижния състав в автотранспорта и електротранспорта на София за над един млрд. лева. Това каза председателят на групата на "БСП за България" в Столичния общински съвет (СОС) Иван Таков пред журналисти.

Таков посочи още, че притеснението им е, че няма осигурено финансиране за този доклад, а ще трябва да се търси с подкрепа на държавата и оперативни програми. Този доклад е подкрепен и подписан от почти всички група в СОС, посочи Таков и добави, че групата на БСП ще го подкрепи.

Председателят на групата на БСП в СОС посочи още, че няма информация какво се случва с Капиталовата програма. Днес влиза доклад за промени в бюджета на София, но този доклад отново не е консултиран с "БСП за България", каза още Таков. В този доклад има добри неща - повишаване на средствата на медицинските сестри, на което ние държим, посочи Таков и добави, че отново е направено без съгласието на групата на БСП и те са в позиция дали да не го подкрепят.

Докладът за модернизиране на градския транспорт е ключова инвестиционна програма, която поставя своето начало още през 2023 г. и различни части от доклада са подкрепяни от няколко групи, обясни общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. Той посочи, че кметът на София трябва да отговори на въпроса какво правим с авариралите машини от градския транспорт, каза Контрера. Той допълни, че са поучили писмо в комисията по транспорт, в което се посочва, че за първите четири месеца неизвършеният пробег от градския транспорт в София е за над 300 хил. км.