Стефан Янев отново разбуни духовете със свой пост във Фейсбук. Бившият премиер и настоящ лидер на партия "Български възход", която ще бъде част от новия парламент, се обърна с остри думи към колегите си политици, обвинявайки ги, че не са на нивото на българския избирател. "Вземете се в ръце!", призова ги той и апелира "в спешен порядък да сътворим правителство".

Ето какво още написа Янев в социалната мрежа:

"Уважаеми колеги,

седмица след края на изборния ден наблюдавам нарцистични "политици"и самовлюбени "държавници", които не просто не са на нивото на българския избирател, не просто не са на нивото на европейската и световна политическа класа, те са просто "изгубени в превода"! БЕЗ НИВО!

В състояние на разрастващ се военен конфликт, който ескалира и е на прага на официална война между Украйна и Руската Федерация, да се занимаваш с рейтинги и мерене на Его е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КЪМ РЕПУБЛИКАТА!

ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ!

ДА СЕДНЕМ И В СПЕШЕН ПОРЯДЪК ДА СЪТВОРИМ ПРАВИТЕЛСТВО, БЮДЖЕТ И ПЛАН, ЗАЩОТО ИНАЧЕ НАРОДЪТ И СОБСТВЕНИТЕ НИ ДЕЦА ЩЕ НИ ПРАТЯТ ТАМ, КЪДЕТО НИ Е МЯСТОТО - НА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА!

С уважение Ст. Янев",

написа бившият служебен премиер във Фейсбук.