Президентът Румен Радев се занимавал със собствен партиен проект. Това обяви бившият военен министър и служебен премиер Стефан Янев в NOVA News.

Пламен Моллов няма да остане част от партията на Стефан Янев, но ако си изчисти името, има шанс за нови разговори с него, заяви още той. 

Причината са твърдения за подкуп към изпълнителния директор на БАБХ проф. д-р Христо Даскалов.

"Учредяването на партията предстои да се проведе тази неделя в НДК. Г-н Моллов при тези разкрития няма да бъде част от учредителите. Когато се направят необходимите разследвания и той съответно си изчисти името - дай боже - тогава можем да мислим за някакво съвместно бъдеще. Но в момента не," посочи Стефан Янев.

В устава на новата партия ще има достатъчно механизми, с които хора, които искат партийно членство и го получат впоследстие да бъдат отстранявани при наличие на съмнения за злоупотреби или нарушения на законите, допълни Янев. "Доброто име на всеки един човек е важно", заключи той.

Според него по-скоро вървим към предсрочни избори и това по думите му е "логично и правилно от гледна точка на демократичното развитие на страната". В коментар на въпроса дали такива избори би бил служебен премиер, той посочи:

"По тази тема не съм разговарял с президента Радев, тъй като очевидно се занимавам със собствен партиен проект и няма как да мислим за подобна съвместна изява. Всъщност не очаквам такова предложение и не бих го приел, тъй като имам достатъчно работа с партийния проект".