"Българският народ ни изпрати тук да търсим решения, а не да го занимаваме със себе си и партийния си егоцентризъм", отбеляза в декларацията си лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

Трите "С" - сигурност, справедливост и солидарност, изведе Янев като приоритети на партията, която за първи път влиза в парламента, само няколко месеца след създаването си.

Лидерът на БВ подчерта, че за партията членството в ЕС и НАТО няма алтернатива, но трябва да е ефективно и с достойнство от наша страна.

"Сигурността ни зависи и от ефективността на членството ни в съюзите, които споделяме със страните членки. Да се държим с авторитет и с изправен гръбнак", призова той. По думите му "декларативните мантри" увреждат и нашия национален интерес, и този на съюзниците ни.

"Солидарността е човекът и неговото добруване", формулира Янев втория приоритет на БВ. И напомни, че това включва и дълг към възрастните и децата на България. 

"Справедливостта изисква редът и правилата да се изисква от всички и да се спазват от всички", продължи Янев. И констатира, че в обществото има 10-15 човека, които доказват обратното и не ги спазват. БВ ще иска одит на тяхната дейност.

"Ако не го направим, рискуваме да превърнем народа в население", предупреди той.

Който работи в интерес на българския народ и гражданското общество е добре дошъл в лодката на БВ заедно да плаваме срещу течението. Който е против трите "С", не е добре дошъл, подчерта лидерът на "Български възход".