Вътрешната опозиция в БСП свика Пленум без лидера Корнелия Нинова. Въпреки че няма кворум и решенията от този Пленум няма да важат, в централата на "Позитано" 20 тече заседание.

Причината - трети месец при такава криза в страната, партията не е имала заседание, коментира на влизане в сградата лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

"Затова се налага Националният съвет да се самоорганизира и да има позиция по темата Конституция", обясни той. Самият Станишев е срещу промените, предложени от ГЕРБ.

"Конституцията ни е добра, проблемът е, че тя не се спазва", каза той, уточнявайки, че ГЕРБ опитват да печелят време. На фона на това обаче, по думите на Станишев, левицата няма политическо поведение.

Тема, която ще се обсъжда на Пленума, е също изборът на лидер на БСП, който ще е през септември  - няма секции, списъци, обясни още Сергей Станишев.

Същата теза за избирателните списъци и избора на председател сподели и кандидатът за такъва Красимир Янков. 

Той е категоричен, че макар да е в предизборна обстановка БСП трябва да има "позиция по тази авантюра ВНС".

"Трябва да бъде освободено ИБ, след като блокира работата на партията, каза Янков.

БСП е срещу опита за конституционна подмяна от страна на управляващите, заяви и Янаки Стоилов.

Вчера временният председател на партията на БСП Владимир Москов призова заседание да не се провежда. Въпреки това то тече, без да бъде уведомен лидерът Корнелия Нинова.