Политическите лидери в страната отправиха новогодишни пожелания през профилите си в социалната мрежа.

"Нека 2024 година бъде стабилна и сигурна за България", написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Facebook.

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, който не е в България, също използва социалната мрежа, за да направи равносметка за изминалата 2023 г. и да отправи пожелание за новата 2024 г.

В началото на поста си Петков отбелязва, че когато човек е извън България, понякога може да оцени дори по-добре колко е хубава страната ни.

"Положихме основите за истинска дълбока реформа в правосъдната система, която от години не се случваше", отбелязва Петков и изтъква, че вчера страната ни е станала пълноправен член на Шенген, който трябва да изпълни условия, еднакви за всички останали държави от Съюза.

"Колко хубаво е, че едното от тези условия, е Европа и Фронтекс да увеличи значително присъствието си с охраната на границата, а Европейската комисия да ни даде още средства, за да си укрепим границата, така че да пази по-добре от мигранти", посочва Петков и добавя, че тази допълнителна интеграция на България към Европа не е добра новина за Путин, който по думите му все повече изпуска влиянието си в България.

"Губи влиянието дори и чисто символично: може би скоро най-високият паметник в столицата ще бъде на Левски, Ботев или на някой наш български цар, вместо руския шмайзер, който 70 години беше над главите на всички българи", заявява Петков.

"Има още много промени, които движат нашата България напред с малки стъпки, но в правилната посока. И така въпреки хилядите критики, въпреки стотиците страхове на хората, въпреки десетките съмнения, аз се чувствам удовлетворен от работата ни през 2023", заявява Петков и посочва, че следващата година можем да направим България още по-напреднала, още по-силна, още по-близо до една развита европейска страна, в която гражданите са разбрали, че истинските успехи зависят от тях самите и се гордеят с това, което са постигнали заедно.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пожела на всички българи сила и разум, за да можем по думите му, заедно да победим най-големите изконни врагове на нашия народ - глупостта и волското търпение!

"Никога не забравяйте, че най-големият ни приятел и враг едновременно е самият наш народ - със своите изключителни качества и унищожителен нихилизъм едновременно! От нас, които искаме да водим нашия народ, се изискват две много прости неща - умението да извадим най-доброто от него и личен пример в ежедневната борба за осъществяването на това! Аз горещо вярвам в бъдещето на свободна, независима, обединена и Велика България! Повярвайте и вие, за да живее България!", заявява Костадинов.

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, цитиран от пресцентъра на партията заявява, че "Новата 2024-та е време за ново начало! Най-хубавото предстои!".

"Нека в тази година мирът да възтържествува над войните, защото това е най - великата ценност на нашето време. Нека вървим уверено по евроатлантическия си път, преодолявайки препятствията с разум и сила. Нека бъдем озарени с мъдрост в решенията си и работим за хората и благото на България. Да е честита, здрава и мирна Новата 2024-та година! Вярвам, че най-хубавото предстои!", посочва Пеевски, цитиран от партийния пресцентър.

Председателят на "БСП за България" Корнелия Нинова във видеобръщение, публикувано в личния ѝ профил във Facebook отбелязва, че заедно изпращаме една година, богата на събития, с много предизвикателства.

"Знам, че беше трудна за всеки един от нас, но вярвам, че 2024 г. ще е по-добра за България. Нека я посрещнем с нова надежда за добро и благоденствие. Пожелавам да спрат войните и светът да се успокои, да няма болести, всеки човек да се реализира в живота си и да се чувства удовлетворен от това. Нека обичаме семействата си, уважаваме близките си - да забравим разделението и омразата и заедно да градим България напред. Нека да е честита, мирна, здрава и благодатна за България и за всеки един от нас Новата 2024 г. ", заявява Нинова.

 

Кметът на София също отправи новогодишен поздрав.

Нека да вложим вяра във всяко наше действие и да направим София успешен и любим град за всички, написа в личния си профил във Фейсбук Васил Терзиев. "В здраве, мир и повече доброта да посрещнем 2024 и пожелавам в здраве, мир и доброта да я изпратим. Да бъде щастлива и безоблачна. Да бъдем по-добри един към друг, да даваме надежда и сбъдваме мечти", написа още столичният кмет във Фейсбук.