Вицепремиерът Екатерина Захариева прие специалния пратеник на правителството на Република Северна Македония Владо Бучковски, който е на работно посещение у нас, съобщиха от МВнР.

По време на срещата са били обменени идеи за продължаване на процеса по възстановяване на доверието между двете държави.

Република България е предложила план за действие за сътрудничество с Република Северна Македония в изпълнение на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество. Очаква се този документ, засягащ всички секторни министерства, да бъде подписан на предстоящо заседание на съвместната междуправителствена комисия (съгласно член 12 от Договора), се казва в съобщението.

Беше направен преглед на изпълнението на редица практически ангажименти, по които страната ни констатира забавяне, посочват още от МВнР.

По-рано през деня вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов също съобщи, че ще се види с Владо Бучковски. "Бучковски е добронамерен, но мисля, че властите в Скопие го използват, играят игра, те не са почтени спрямо нас, тотално непочтени са, и това го казвам като вицепремиер, а не като лидер на ВМРО", заяви Каракачанов.