Ако имам стабилна подкрепа, ще се кандидатирам, обяви той по БНТ, предаде БГНЕС. Вчера той заяви, че се чувства добре на поста заместник-кмет и ще се радва да бъде в полза на следвщия градоначалник. Днес той обяви, че преди да реши дали ще се включи в изборите, има по-сериозни задачи, като временно изпълняващ длъжността.
До 50 % от данък общ доход ще се връща обратно в бюджета към Столична община, изтъкна Герджиков. До сега общината си е връщала само 25%.
Според Герджиков от 1 януари 2010 г. може да започне строежът на завода за боклук в София. Ще има нов конкурс за почистване на града, за да се създаде по-голяма конкуренция в тази дейност, каза още той.
По думите му след строежа на метрото в източна посока движението по булевард "Цариградско шосе" ще намалее с 8%.
България ще има интерес от проекта "Бургас-Александруполис" само ако бъде ангажирана със строителството и се подобрят екологичните изисквания към този проект, коментира още Герджиков. Той смята, че всички политици, които са се опитвали да правят политика от проблема с лустрацията, са си отишли. Разкриването на досиетата на действащи агенти не е от полза за никой, смята още той.
Досегашният зам.-кмет по финансите на Столична община Минко Герджиков вчера бе избран от столичните общинари да заеме кметския стол до провеждането на частичните избори в София на 24 октомври т. г. При насрочване на частичните избори за кмет на столицата през 2005 г. Герджиков беше кандидат на СДС за поста, но загуби от Бойко Борисов, след което продължи да изпълнява длъжността зам.-кмет по финансите в Столичната община. Такава бе позицията му и при кметския мандат на Стефан Софиянски.