Собственикът на "ТАД Груп" Иван Тодоров е бил учредител и член на ГЕРБ от 2008 г. от район "Приморски" във Варна. Това съобщиха от пресцентъра на партията, но уточниха, че от 2010 г. Тодоров не е заплащал членския си внос и поради тази причина в съответствие с устава на ГЕРБ - членството му в партията е прекратено.

Официалната позиция на ГЕРБ бе разпространена, след като пред БНТ собственикът на "ТАД Груп", който бе обвинен в тероризъм и пуснат за издирване в Шенгенското пространство заради хакерската атака срещу НАП, заяви, че твърдението, че фирмата "ТАД Груп" е политически обвързана с извънпарламентарната опозиция и че е искала да удари държавата, е абсурдно.

"Аз съм учредител на ГЕРБ, познавам се хора от ГЕРБ, от властта и откъде ли не. Това е абсурдно. Защо бих си плюл на познатите, на приятелите и да нападам управляващите", заяви Иван Тодоров, който е в Канада на служебно пътуване.

Той бе категоричен, че не се крие от българските власти.

"Не се страхувам от нищо. Моята идея е, когато се прибера - във вторник, да отида при разследващите органи, да видя в какво ме обвиняват. Да им обясня, да им съдействам с каквото мога", заяви собственикът на "ТАД Груп". Той отрече да е подтикнал Кристиян Бойков да извърши пробива в НАП. Тодоров каза още, че не може да каже дали служителите във фирмата му се занимават с нещо нередно. 

От ГЕРБ пък допълниха, че партията има над 96 000 членове в цялата страна и призоваха да не се правят спекулации с членството в партията, което е доброволен акт.