Днешното заседание на парламента беше прекратено поради липса на кворум, предаде БТА.

При последната проверка, насрочена за 16:30 часа, се регистрираха 94 народни представители - 59 от ГЕРБ-СДС, 10 от ДПС, девет от "БСП за България" и 15 от "Има такъв народ" и един нечленуващ в парламентарна група.

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова отбеляза, че четири пъти е направена проверка на кворума и закри заседанието.

В пленарната зала бяха четиримата министри, които парламентът трябваше да изслуша за безводието в населени места в страната. Росица Кирова посочи, че към днешна дата над 300 населени места в България нямат вода и се извини на министрите, които дойдоха напразно в Народното събрание.

По-рано днес депутатите удължиха заседанието си до изчерпване на всички фиксирани точки за деня, включително изслушването на четиримата министри. Срещу това възразиха от "Продължаваме промяната-Демократична България", тъй като се възпрепятстват заседанията на парламентарните комисии, насрочени за днес следобед.

Малко по-късно от "Възраждане" поискаха проверка на кворума преди гласуване на тяхно предложение за пряко излъчване на дебата по промените в Закона за опазване на околната среда. Проверката показа липса на кворум.

След това през интервали от време бяха направени още три проверки, които показаха същия резултат, и накрая заседанието беше закрито.