"След поредица от безумни, глупави и унизителни обрати, днес стана ясно, че най-вероятно, логично и с облекчение отиваме на избори" - така лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира днешния брифинг на преговарящия екип на ГЕРБ, от който стана ясно, че Мария Габриел отегля кандидатурата си за премиер и че партията на Борисов, както и ДПС няма да подкрепят кабинет с втория мандат. 

"Следващият мандат ще отиде в ПП/ДБ. Тях, напълно логично, никой няма да ги подкрепи. Третият мандат, в когото и да отиде - той ще го върне и така, съвсем правилно, отиваме на избори", заяви Трифонов.

По думите му има хора, на които това не им харесва, но според него това са хора, които се страхуват от избори. "Защото, когото и от тези хора да питате: "защо се страхува от избори", той ще избълва един куп лъжи, но всъщност, той се страхува от резултата от тези избори, а всъщност - няма никакво значение дали се страхува или не се страхува, защото така или иначе си заминава", написа във Фейслук лидерът на ИТН.

"И така, най-после, тази агония приключи и забележете, тя не беше обидна само за участниците, а беше най-вече обидна за хората, които освен наблюдатели са и избиратели. Тоест, уважаеми хора, български граждани, абсолютно съм сигурен, че вие заслужавате уважение, благодарност и най-вече заслужавате съвсем друга политическа класа, която сега се надявам да си изберете на следващите избори. Гласувайте с разум, бъдете умни, за да бъдете силни. Вие сте на ход!", завърши изявлението си Слави Трифонов.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов изрази скептицизъм по повод обявения от ГЕРБ-СДС край на преговорите с ПП-ДБ, отказ от преговори за втория мандат и на практика отиване към предсрочни парламентарни избори: "Да, скептичен съм. По-скоро гледаме поредене епизод от грозната политическа сцена, която ни разиграват вече трета седмица и поради тази причина аз не съм оптимист, че в крайна сметка ще отидем на предсрочни избори, което е най-доброто решение на политическата криза. По-скоро евро-атлантическата шайка ще се разбере и опитите едната престъпна група да надделее над другата престъпна група продължават".