Лидерът на партия "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов призова българите да излязат и да гласуват "не за някой друг, а за себе си и за хората, които обичаш и на които държиш". Това традиционно той направи чрез пост в своя фейсбук профил. 

Ето какво написа още Трифонов: 

"Днес е ден, който може да определи бъдещето на много хора. Всъщност, бъдещето на всички нас. И ти трябва да решиш. Искаш ли да участваш, или не? Обективно погледнато зависи от теб. Такъв е животът и в такава ситуация се намираме.

Така че, най-добре да излезеш и да отидеш да направиш необходимото. Тоест, да излезеш, да отидеш и да гласуваш. Не за някой друг, а за себе си и за хората, които обичаш и на които държиш.

Толкова е просто", заяви лидерът на ИТН във Фейсбук.

По-рано днес кандидатът за евродепутат и заместник-председател на ИТН Ивайло Вълчев заяви, че "днес е денят, в който можем да се възползваме от този дар на демокрацията, единственото оръжие, което демокрацията дава в ръцете на хората".

Политикът каза, че "днес е денят, в който можем да се възползваме от този дар на демокрацията, единственото оръжие, което демокрацията дава в ръцете на хората".

"Гласувайте, за да знаете, че вие участвате във всичко това. Бюлетината е мощно оръжие, не го оставяйте в ръцете на други", изтъкна Вълчев.