"Всякакви хора експериментираха, качвайки се на кормилото на властта и пак управляваха нашия живот и съдби, само че не отговорно, морално и качествено, а крадливо, подло и некадърно... за съжаление. От Жан Виденов, през Иван Костов, та до Бойко Борисов. Но такива като тези, които в момента управляват... е такива не съм виждал. Толкова некадърни, неморални и нагли... е такива не съм виждал." 

Това пише председателят на ИТН Слави Трифонов в пространен пост във фейсбук, който започва с това колко много неща видял "през така наречения преход".

След като изрежда как за тях "няма проблем", че излезли записи, че щели да "унищожат модела "Борисов", пък сега направили коалиция с Борисов" (подобна е ситуацията и с ДПС), че Алексей Петров участвал в създаването на правителството и др., казва къде щяло да има проблем - защото, "когато глупави хора управляват държавата, резултатите винаги са трагични".   

"Либерализацията на цените за тока за обикновения потребител неминуемо ще доведе до огромно увеличение на цените за ток за всички. Проблемите, които вече създадоха на Нефтохим и трудностите пред руския петрол, които вече създадоха неминуемо ще доведат до увеличаване на цените на бензина. А увеличаването на цените на тока и на бензина ще доведат до увеличаването на цените на всичко. И тогава вече ще има проблем."

В края на изложението си, Трифонов иска оставката на правителството.