Мощна атака срещу началника на кабинета на Бойко Борисов - Румяна Бъчварова от председателя на "Атака" Волен Сидеров. Той обяви, че тя подкопава доверието в правителството, а нейни роднини са част от кръга "Капитал", който системно атакува българското правителство, съобщи "Канал 3".

Сидеров вероятно визира дъщерята на Бъчварова - Лора Филева и зетя Росен Босев. Двамата живеят на семейни начала, а отскоро са и родители. Повод за намека му станаха публикации в "Капитал", които принудиха номинирания за министър Александър Манолев да си направи отвод.

"Нямам нищо лично, но виждаме, че някои от ударите срещу правителството дойдоха от приближени до шефа на кабинета. Не мога да коментирам дали има пряка връзка, но не е логично роднините на шефа на кабинета да са в противниковия лагер и да правят такива публикации.

Говоря за дописките срещу Александър Манолев, които си бяха удар под кръста, непозволен, с който се прави опит да се блокира работата на правителството. На всеки кандидат-министър може да му се изкара такава рядка плетка, в която да излезе виновен.

Има знаци, че шефът на кабинета може да саботира премиера. Когато имаш връзки с кръг, който назначаваше министри, да има такава обвързаност, за мен е конфликт на интереси.

За мен тук премиерът се огъна за Манолев, но това е лично мое мнение, каза още Волен Сидеров.

Сидеров добави, че не харесва Бъчварова за шеф на кабинета.

Бъчварова не е подходяща и за посланик, категоричен беше Сидеров в отговор на въпроса дали тя ще стане дипломат номер едно на страната ни в САЩ, след като първо слухът я спрегна за шеф на посолството ни в Израел.

Тя не е подходяща по същите причини - подкопаване на кабинета, аргументира се лидерът на ПГ на ОП.

По неофициална информация Бъчварова се дърпала да отиде в Тел Авив. Социоложката не говори английски език, което прави тази амбиция странна. По думите на Сидеров шефката на премиерския кабинет не е допринесла досега за подобряване на имиджа на страната ни.

В коментар на темата лидерът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че посланическото място на Бъчварова не е обсъждано на последния коалиционен съвет, но може би ще е тема на следващия.

"Всяка една тема, която смятаме, че би могла да създаде някакво напрежение, се дискутира на коалиционния съвет. Не очаквайте от мен да влизам в диалогов режим да отговарям на коалиционните ни партньори. Тази тема не е коментирана, може би на следващ коалиционен съвет ще бъде поставена темата дали има някакви пропуски в тази посока", заяви Цветанов по повод атаката на Сидеров.

Сидеров пък заяви още, че за подкрепата на кабинета коалиционните партньори са единни, а за оставките на тримата министри са на различни мнения. Това обаче не пречи на гласуването на новите министри, там и трите партии сме "за", уточни Волен Сидеров.

Той коментира и подписването на указа от президента за освобождаването на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР.

"Беше излишно това упорство от страна на президента, каза Сидеров.

"Радвам се, че той се е коригирал, защото иначе влизахме в един конфликт между институциите, за който няма реална причина. Следваше една битка напук, която е излишна и вредна за държавата. Така че, поздравявам го за решението, не може държавата да стои без вътрешен министър. Всяко безвластие води до хаос, заяви лидерът на "Атака".