Дългосрочните цели отсъстват от предизборните дебати в кампанията, констатира президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев в свой коментар в профила си във Фейсбук. Той призова бъдещите управляващи и опозиция да се обединят около национални каузи.

Станишев участва в Хърватия в годишната конференция на Хърватската социалдемократическа партия по покана на лидера й Педа Грбин и даде за пример напредъка на страната, обединена около националните си цели, и предстоящото й скорошно членство в Еврозоната и Шенген.

"Страната стана член на #ЕС преди по-малко от десет години, но окрилени от националните си цели, предстои съвсем скоро да бъдат приети в #Еврозоната, както и Шенгенското пространство. Въпреки че кампанията у нас вече започна, подобни дългосрочни цели отсъстват от предизборните дебати", прави сравнението със ситуацията у нас президентът на ПЕС.

"Живеем в поредица от кризи и те трябва да бъдат решени, но нека имаме и национални каузи във фокуса на следващите управление и опозиция, независимо от конфигурацията на Народното събрание", апелира той.

"Това е важно заради икономиката ни, децата ни и бъдещето на #България като равнопоставен член на #ЕС", категоричен е Сергей Станишев.