Президентът Румен Радев пристигна в Португалия, където ще бъде на официално посещение по покана на своя португалски колега Марселу Ребелу де Соуза.

Около 18:00 ч. местно време българският държавен глава бе приветстван с военни почести на летището в град Порту, откъдето започва неговата визита. 

Радев е придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Те бяха посрещнати на летището от българския посланик в Португалия Иван Найденов и португалския посланик у нас Ана-Мария Рибейру да Силва.

Във вторник започва официалната част от посещението, когато Румен Радев ще бъде посрещнат от Марселу Ребелу де Соуза с церемония в града. Двамата президенти ще проведат среща, след която са предвидени съвместни изявления за медиите.

В първия ден от своята визита българският държавен глава ще разговаря и с кмета на града Руи Морейра.

Снимка: БТА

На 13 април президентът Румен Радев и ръководената от него делегация ще отпътуват за столицата Лисабон, където Радев ще разговаря с министър-председателя Антониу Коща и председателя на парламента Аугущу Сантуш Силва.

Снимка: БТА

В рамките на своето посещение Румен Радев ще се срещне и с представители на българската общност в страната.

Посещения на Европейската агенция за морска безопасност, базирана в Лисабон, както и на Военната академия в града, също са включени в програмата на държавния глава.

Снимка: БТА