Президентът Румен Радев пристигна на официално двудневно посещение в Бейрут. Българският държавен глава е в Ливанската република по покана на своя колега Мишел Аун, съобщиха от пресслужбата на "Дондуков 2".

Снимки: Прессекретариат на държавния глава

Радев и съпругата му Десислава бяха посрещнати с официална церемония в президентския дворец. Двамата държавни глави проведоха среща "на четири очи", след което ще се състоят пленарни разговори между водените от тях делегации.

Сред темите на разговорите по време на визитата ще бъдат възможностите за увеличаване на стокообмена между България и Ливан, задълбочаване на сътрудничеството между двете страни в областта на инфраструктурата, енергетиката, земеделието, образованието, туризма, както и справянето с миграционния натиск.

Снимки: Прессекретариат на държавния глава

В Бейрут държавният глава ще открие Ливанско-български бизнес форум. Той ще се срещне и с българи, които живеят в Ливан, и с ливански граждани, които са учили у нас.

Предвидени са и срещи с министър-председателя на Ливанската република Саад Харири и с председателя на Ливанския парламент Набих Бери.

На 10 април в Бейрут Румен Радев ще поднесе венец пред Мемориала на мъчениците, където ливанската общественост почита своите герои от борбите за независимост.