На влизане в парламента за откриване на 50-ото Народно събрание президентът Румен Радев заяви, че с клетвата, която полага днес, всеки един от народните представители се задължава да брани държавния, а не партийния интерес. Да отстоява български, а не чужди приоритети. 

"Очаквам дневният ред на парламента да се диктува от интересите на държавата и обществото", каза Румен Радев на влизане в сградата на Народното събрание.

"Живеем в сложно време и трябва да си даваме сметка, че този парламент има да решава много въпроси, но голямата мисия на народните избраници е да гарантират сигурността на страната в една много сложна геополитическа обстановка и бушуваща война на нашите граници", каза още Радев.

Според него голяма мисия на всеки депутат е да съхрани мира и да гарантира сигурността на страната в сложната геополитическа обстановка.

Радев пожела успех на 50-ото Народно събрание", заяви държавният глава.

На първото заседание депутатите полагат клетва, избира се председател на Народното събрание и заместник-председатели. По традиция изявления правят парламентарно представените партии и коалиции.