БСП не е против влизането ни в Еврозоната, но настояваме за дискусия. Трябва да се дебатира по този въпрос дали е редно да кандидатстваме, ако нямаме собствени разчети - разчети за чуждестранните инвестиции, структурите на вноса и износа, българското производство. Налага се такава дискусия. Това сподели пред БНТ народният представител от БСП Румен Гечев и добави, че трябва да бъдем третирани като партньори в ЕС, а не като консуматори втора ръка.

Той заяви още, че партията не разполага с конкретна управленска програма, но разполага с визия за това как трябва да изглежда бъдещето управление на страната.

,,Начертали сме основни цели за постигане. Трябва да има диференциация на ДДС-то, както и да бъдат повишени работните заплати. Именно с увеличението на заплатите ще извадим сивия сектор на светло и така ще се укриват по-малко пари'', каза Гечев и допълни още, че на този етап няма как бъде постигната бюджетна консолидация, тъй като не можем да поддържаме нисък бюджетен дефицит.

Относно провалената сделка с ЧЕЗ с "Инерком" Гечев заяви, че приветства тази новина, защото зад сделката имало много съмнителни сенки.

,,Комисията за защита на конкуренцията си свърши работата. Сега трябва да започнат задълбочени прокурорски проверки около цялата тази история'', завърши депутатът от БСП.