Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова отговори на Слави Трифонов по повод вчерашното му изказване, че е редно тя и колегата й Никола Минчев също като Вежди Рашидов да подадат оставки, тъй като са се "хилели" на скандалното му изказване, заради което доайенът на ГЕРБ напусна политиката. Това тя направи също като лидера на ИТН с фейсбук-статус:

"Няма не искам, няма недей, щом те желая ставам злодей" ...

Тази песен се превърна в химн на много млади българи и никой не се съмнява, че е повлияла на нагласите им към момичета и жени.

Години след това Слави Трифонов добави в репертоара си песен в подкрепа на жените, жертви на домашното насилие. Но именно това е двойният стандарт, срещу който днес той се произнася.

Може би откакто е политик, същият смята, че сме забравили още едно послание в прословутия хит на Мачизма

 "няма не искам, няма недей и да избягаш само посмей"!

Няма да задълбавам в примера, който дава с публичните си признания, че се е превърнал в "агресивно животно", след като е открил секса в юношеска възраст.

Аз съм последователна в позицията си. И без колебание винаги в живота си съм се противопоставяла на всеки опит за насилие, принуда чрез страх и оскърбително поведение. Още по време на заседанието се произнесох за казаното от г-н Рашидов. Той понесе последствията от думите си.

Моята реакция на неодобрение е недвусмислена, но явно Слави Трифонов е очаквал да извадя макетно ножче и да го размахам срещу човека, който изразява различно от моето мнение.

За мен е обидно грозното и шизофренно изопачаване на фактите, вменяването на вина и нелепите декларации, с които някои "общественици" и медии едностранно и отдалечено от истината заляха ефира.

Истината е, че това трябва да обижда още повече българските граждани.", заяви Росица Кирова.