Служебният министър-председател Стефан Янев издаде заповед за назначаване на длъжността заместник-министър на вътрешните работи Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Емил Ганчев е заемал длъжността заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 година. След този период, до началото на 2020 година е заместник-директор на Бюрото по защита при главния прокурор. От юни 2020 година досега е служител в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Завършил е Висшия институт при МВР със специалност "Право".

Венцислав Катинов е заемал поста заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 година. В периода 2014 г. - 2015 г. е директор на Областната дирекция на МВР в Плевен. Има висше икономическо образование, завършил е Стопанската академия "Д.А. Ценов" - гр. Свищов.

Енчо Мирчев е дългогодишен служител в системата на МВР. В периода от ноември 2017 година до септември 2018 година е ръководител на Инспекторат НЗОК. Завършил е Военната академия "Г.С. Раковски", притежава също така образователно-квалификационна степен "магистър" от ВНВУ "Васил Левски" - гр. Велико Търново по специалност "Свързочни войски - инженер по комуникациите".

От длъжността заместник-министър на вътрешните работи са освободени Милко Бернер, Стефан Балабанов и Михаил Златанов, се посочва още в съобщението.