Има данни, че Младен Маринов е поддържал връзки с Митьо Очите, Маргините и доста други. Това заяви от Кърджали вътрешният министър Бойко Рашков, съобщи bgonair.

"Отнемането на лиценза на охранителната фирма "Делта Гард" е твърде закъсняло действие от страна на Главна дирекция "Национална полиция", като ръководството на фирмата е имало обща дейност с бившия силов министър Младен Маринов, който е имал контакти с криминалния контингент", коментира той.

По думите му тази "обща дейност" се е развивала по времето, когато Маринов е бил служител на МВР, а главен секретар на ведомството е бил Бойко Борисов.

"Израстването на Борисов до министър-председател е съпътствало израстването на въпросния служител до министър на вътрешните работи", подчерта Рашков.

По думите на вътрешния министър има материали, които красноречиво говорят за връзки на Младен Маринов с лица от криминалния контингент като Очите и Маргините.

Преди два дни Антикорупционният фонд (АКФ) изпрати за проверка от министъра на вътрешните работи получена нова информация за връзки между бившия МВР министър Младен Маринов и собствениците на охранително дружество "Делта Гард" ЕООД Димитър Спасов и Марин Милчев Русев. Към такава възможна връзка насочваха и твърдения на свидетели в разследването на АКФ "Осемте джуджета" от 2020 г., съобщиха от фонда.

Полученият от АКФ сигнал съдържа докладна записка от полицейски служител при РПУ Несебър от 2005 г.

В началото на ноември със заповед на ръководителя на Главната дирекция "Национална полиция" (ГДНП) Станимир Станев МВР отне лиценза на "Делта Гард".